Uw product altijd ijskoud in topconditie

Stickeren

ruim 10.000.000 producten per jaar

Coldservice stickert dozen en partijen.

Lees meer

Stickeren

ruim 10.000.000 producten per jaar

Coldservice stickert dozen en partijen.

Lees meer

Orderpicken

ruim 1.000.000 producten per jaar

Het verzamelen van uw orders en deze op een efficiënte en logische wijze gereedmaken voor transport is maatwerk.

Lees meer

Orderpicken

ruim 1.000.000 producten per jaar

Het verzamelen van uw orders en deze op een efficiënte en logische wijze gereedmaken voor transport is maatwerk.

Lees meer

Omstapelen

10.000.000 producten per jaar

In de praktijk komt het wel eens voor dat producten na lange transporten beschadigd in het vrieshuis worden aangeleverd.

Lees meer

Omstapelen

10.000.000 producten per jaar

In de praktijk komt het wel eens voor dat producten na lange transporten beschadigd in het vrieshuis worden aangeleverd.

Lees meer

Ompakken

12.000.000 KG per jaar

Het snel ompakken van diverse diepvries producten behoort tot één van de specialiteiten van Coldservice.

Lees meer

Ompakken

12.000.000 KG per jaar

Het snel ompakken van diverse diepvries producten behoort tot één van de specialiteiten van Coldservice.

Lees meer

Inpakken

ruim 15.000.000 producten per jaar

Het inpakken gebeurt voornamelijk in de Coldservice vestiging in Waalwijk.

Lees meer

Coldservice, Van Dalen Transport en NIBC bundelen krachten  

Coldservice versterkt logistieke dienstverlening met overname Van Dalen Koel- en Vriestransport

 

Het jonge Coldservice, opgericht in 2013 in Veghel, biedt complete dienstverlening voor het koelen, invriezen, verpakken, opslaan en vervoeren van temperatuurgevoelige producten. Tot haar klanten mag Coldservice onder andere Friesland Campina, Aviko en vele andere bekende voedselproducenten rekenen. Om aan de toenemende vraag van klanten te voldoen, heeft zij haar capaciteit de afgelopen jaren stevig uitgebreid. Met de overname van een locatie in Waalwijk in juni 2017 en de recente uitbreiding van de locatie in Veghel biedt Coldservice momenteel plaats aan ruim 80.000 pallets verdeeld over diverse locaties, en diverse temperaturen.

Met deze overname van Van Dalen Koel- en Vriestransport groeien ook de logistieke activiteiten mee. Nu beschikt Coldservice over 100 ervaren logistieke medewerkers en 45 vrachtwagens en 60 opleggers met geavanceerde koeltechniek, om zo nog beter aan te kunnen sluiten op de groeiende vraag vanuit klanten naar een complete logistieke oplossing. Zo heeft Coldservice zich sinds oprichting weten te ontwikkelen tot een toonaangevende speler in de koel- en vriessector met de ambitie om deze positie verder uit te breiden.

Maickel Versantvoort, CEO Coldservice “Door de grote groei van het warehouse de afgelopen jaren breidt Coldservice ook nu zijn transportmogelijkheden verder uit door de overname van Van Dalen Transport. Dit in samenwerking met NIBC. Hierdoor kan Coldservice aan de wensen van de klanten blijven voldoen. Ook zullen de warehouse capaciteiten de komende jaren verder uitgebreid gaan worden. Door de bundeling van de krachten van Coldservice, Van Dalen Transport en NIBC kunnen onze toekomstplannen verder gerealiseerd worden!”

Voormalig eigenaar Nico van Dalen, die toetreedt als aandeelhouder van Coldservice als onderdeel van deze transactie, zal de leiding nemen over de transportactiviteiten. Zijn jarenlange logistieke ervaring zal Coldservice helpen de logistieke wensen van haar klanten optimaal te vervullen, met de flexibiliteit en kwaliteit zoals de klanten van Coldservice en Van Dalen Koel- en Vriestransport gewend zijn. “Groot worden doe je niet alleen, maar met partners”, aldus Nico van Dalen.

Ook is deze overname ondersteund door NIBC; al sinds begin 2017 ondersteunt zij de ontwikkeling van Coldservice met groeikapitaal. Maarten Spit, Investment Director afdeling Mezzanine & Equity Partners ”Na de financiering van een uitbreiding van het vrieshuis in Veghel en de overname van een tweede vrieshuis in Waalwijk in 2017, is dit de derde transactie met Coldservice in minder dan anderhalf jaar tijd. Dit is typerend voor de snelle groei en ontwikkeling van Coldservice en het geloof van NIBC in de toekomstplannen.”

Profiel Coldservice

Coldservice biedt bedrijven een complete dienstverlening voor het koelen, invriezen, verpakken en/of opslaan van temperatuurgevoelige producten, en geconditioneerd nationaal en internationaal transport. Coldservice is hiermee in staat een totaaloplossing aan te bieden en haar klanten volledig te ontzorgen. Door middel van een groot inlevingsvermogen, kennis van de markt en intensief contact met de klant, bedenkt Coldservice oplossingen om de wens van de klant te kunnen realiseren. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een flexibele opstelling én een uitgebreid aanbod van diensten, die naast opslag en invriezen het complete gamma van shockvriezen, tempereren, orderpicken, inpakken, ompakken, stickeren en alle transportbewegingen daarom heen beslaat. Met een mentaliteit van aanpakken, flexibel opereren, en oog voor kwaliteit en milieu stelt Coldservice zo de wensen van haar klant voorop. Om nog meer aan de wens van de klanten te voldoen is zowel Coldservice Veghel als Waalwijk in het bezit van het IFS certificaat Food en BRC Food.

Profiel Van Dalen Koel- en Vriestransport

Van Dalen Koel- en Vriestransport is allround specialist op het gebied van geconditioneerd transport en logistiek van voorverpakte grondstoffen, halffabricaten en eindproducten voor o.a. de voedselverwerkende en farmaceutische industrie. De producten uit deze industrieën hebben als overeenkomst dat zij specifieke eisen stellen aan klimatologische omstandigheden en hygiëne. Om de kwaliteit van uw producten in de gehele logistieke keten te waarborgen is geconditioneerde transport en opslag een must. Door het totaalconcept van transport en logistiek is Van Dalen Koel- en Vriestransport in staat de complete supply chain van producent tot eindgebruiker te verzorgen. Als gespecialiseerd logistiek dienstverlener voldoet Van Dalen Koel- en Vriestransport aan de hoogste eisen voor de levensmiddelenindustrie, en is HACCP gecertificeerd.

Profiel NIBC

NIBC is een ondernemende bank die klanten bijstaat op de voor hen beslissende momenten. Via haar investeringstak, NIBC Mezzanine & Equity Partners, ondersteunt zij ervaren ondernemers met succesvolle ondernemingen door het investeren in groeikapitaal.

Persinformatie

Website Coldservice:                                     www.coldservice.nl

Website Van Dalen Transport:                   www.vandalentransport.nl

Website NIBC:                                                  www.nibc.com

Indien u meer informatie Coldservice, Van Dalen of over deze transactie wil ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Maickel Versantvoort of Nico van Dalen via +31 413 277 577

Deel bericht via:

Nieuw IFS Certificaat voor vestiging Veghel

Elke dag zijn wij bezig om de kwaliteit van onze dienstverlening nóg beter te maken. Een belangrijk onderdeel hier in is het IFS certificaat. Samen met alle collega’s in Veghel én Waalwijk hebben wij er voor gezorgd dat wij na de audit begin Augustus het huidige IFS Certificaat hebben verlengd én verbeterd naar; Higher Level. met een score van 97,05%.  Wij zijn als organisatie hartstikke trots op dit geweldige resultaat.

‘Uw producten altijd ijskoud in topconditie’

 

IFS Logistics 2.3 2023

Deel bericht via:
Lees verder...

6 x nieuwe Volvo’s voor Coldservice

Coldservice blijft groeien, en hecht heel veel waarde aan degelijk materiaal voor de chauffeur. Want een tevreden chauffeur, is een tevreden klant.

Vandaar dat er gekozen is voor 6 nieuwe Volvo FH5 trekkers, waarvan er nu inmiddels 4 op de weg rijden. De auto’s zijn voorzien van een sterke en zuinige 460 PK turbo compound motor, stand airco , ACC, uitgebreid infotainment systeem, magnetron, luxe stoelen en een grote koelkast.

Het oog wil ook wat, dus mogen luchthoorns en wat extra verlichting niet ontbreken.
Wij wensen de chauffeurs veel veilige kilometers toe!
Deel bericht via:
Lees verder...

Unieke reachtruck afgeleverd aan Coldservice

Vandaag hebben we deze unieke reachtruck in ontvangst mogen nemen op onze nieuwe locatie op De Amert 502, deze reachtruck heeft de mogelijkheid om pallets op maar liefst 13,80 meter weg te zetten. De eerste in Nederland, en als het aan ons ligt ook zeker niet de laatste.

Deze reachtruck gaat vanaf volgende week zijn eerste meters maken in ons nieuwe Warehouse, tegenover het bestaande pand in Veghel. Op deze locatie hebben wij de mogelijkheid om 10.000 pallets gekoeld op te slaan. Door gebruik te maken van verrijdbare stellingen hebben we iedere m2 optimaal benut.

Deze week word de bestrating rondom het pand en de reclame op de gevel afgerond zodat wij ‘Uw producten, altijd in topconditie’ kunnen op slaan én vervoeren.

Wij bedanken wederom stow Group en UniCarriers voor de samenwerking en tot het volgende project!

 

Deel bericht via:
Lees verder...

Nieuwe kwaliteitscertificering voor Coldservice Veghel én Waalwijk

Binnen de Coldservice groep is in Veghel het IFS logistics 2.2 en in Waalwijk is het BRC 8 Food Grade A behaald.

De IFS logistics 2.2.  is net als de BRC 8 food een combinatie van HACCP, kwaliteitsmanagement, GMP, klantfocus en diverse inrichtingseisen.

Op beide certificaten is binnen de Coldservice groep een hoge score behaald. Dat betekend dat onze processen in de basis aantoonbaar beheerst zijn.

 

De IFS wordt ook wel de Duits/Franse tegenhanger van de Engelse BRC standaard genoemd (o.a. supermarktketens Aldi, Metro). De IFS heeft ook de steun van de Italiaanse retail verenigingen.

IFS certificering biedt de volgende voordelen:

 

 • Het leveren van aantoonbare kwaliteit en voedselveiligheid naar onze klanten toe.
 • Door het werken met werkinstructies en het uitvoeren van inspecties minder kans op fouten waardoor “recall” acties worden voorkomen.
 • Duitse, Franse en Italiaanse supermarkten eisen het certificaat steeds vaker (b.v. Lidl, Aldi en Carrefour).
 • IFS is door het Global Food Safety Initiative (GFSI) erkend.

 

BRC certificering (BRC 8 Food).

 

BRC (British Retail Consortium) Global Standards is een voedselveiligheids- en kwaliteitscertificeringprogramma dat gebruikt wordt door meer dan 23.000 gecertificeerde leveranciers in 123 landen. Het bezit van het BRC-certificaat toont aan dat de Coldservice organisatie voldoet aan de voedselveiligheidseisen van het British Retail Consortium. Het behalen van deze certificering vraagt om expertise en daadkracht in alle onderdelen van de BRC-normeis.

Voor deze onderdelen gelden de onderstaande basisvoorwaarden:

 • Betrokkenheid van het hoger management en continue verbetering van de werkwijzen
 • Het voedselveiligheidsplan
 • Interne audits
 • Beheer van grondstoffen- en verpakkingsleveranciers
 • Corrigerende en preventieve maatregelen
 • Traceerbaarheid
 • Lay-out, productstroom en -scheiding
 • Orde, netheid en hygiëne
 • Allergenenmanagement
 • Operationele beheersing
 • Etikettering en controle van de verpakking
 • Training

 

Al met al een resultaat om trots op te zijn, De Coldservice groep kan zich meten op de wereldmarkt!

U kunt het certificaat downloaden door op onderstaande link te klikken.

IFS Logistics 2.2

Deel bericht via:
Lees verder...

Hoe gaan de chauffeurs van Coldservice om met de coronacrisis, en merken zij verschil?

MEIERIJSTAD – Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Ik werk lekker door. Als beroepschauffeur merk ik wel dat het nu veel rustiger is op de weg. Toch geniet ik daar niet echt van. Het is natuurlijk fijn dat er geen files zijn. Maar je weet de reden en die is niet zo prettig. Ik sta dan eigenlijk liever in de file …

Vooral in de eerste weken van de coronacrisis had ik extra werk, omdat mensen gingen hamsteren. Omdat ik levensmiddelen vervoer, had ik dus wat meer vracht te bezorgen dan ‘normaal’. Het is wel fijn te beseffen dat je met je werk bijdraagt aan het ‘alledaagse leven van mensen. Mensen zijn zich door deze crisis ook meer bewust worden van de rol van beroepschauffeurs.

Mijn werk is niet heel anders geworden. Wel neem ik voorzorgsmaatregelen, zoals regelmatig handen wassen en desinfecteren. En natuurlijk houd ik overal goed afstand, bijvoorbeeld bij laden en lossen.

Gelukkig kan ik wel gewoon doorwerken. Ik vind mijn werk zijn heel mooi om te doen. Je komt op veel verschillende plekken en ontmoet veel verschillende mensen. Geen dag is hetzelfde en daar houd ik wel van!”

Bas Timmermans (20 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.

Deel bericht via:
Lees verder...

Coldservice zet zich in voor het goede doel

Waalwijk / Veghel –

Zoals jullie van ons gewend zijn gaan wij ons zelf dit jaar weer inzetten voor mensen die een extraatje kunnen gebruiken.

Samen met onze mensen en hopelijk de hulp van jullie hopen we weer zoveel mogelijk boodschappen op te halen voor de mensen die dat kunnen gebruiken.

Voor vele van ons is het vrijwel normaal dat we alles kopen wat we nodig hebben, helaas heeft niet iedereen die luxe.

We zijn dan ook op zoek naar lang houdbare boodschappen verzorgingsproducten wasmiddel etc. waar we dit jaar wat extra aandacht aan willen besteden zijn de kindjes, daarom vragen we als jullie iets over hebben om dan ook te kijken naar snoepjes chips etc. dit zijn de eerste artikelen die blijven liggen omdat andere dingen voor gaan.

Mocht het zo zijn dat u in eigen omgeving merkt dat er mensen zijn die wat extra’s nodig hebben mag u deze door geven via jeffertje@hotmail.com zij zal dan contact opnemen om door te spreken hoeveel personen, adres etc. het wil niet zeggen als u iemand op geeft dat dat bekend gemaakt word. We snappen dat er mensen zijn die liever niet in de spotlights willen staan.

Iets wat 3 jaar geleden bedacht werd door Til de man is steeds weer een succes en we hopen dan ook dat dit ook

 

 

Deel bericht via:
Lees verder...

Genomineerd voor de participatieprijs 2018: Til de Man – de Voogd

Onze Process Manager in Waalwijk Til de Man – de Voogd is genomineerd voor de participatieprijs 2018!

In onderstaande link kun je iets vinden over de werkwijze, en hoe Til omgaat met haar medewerkers.

Via deze link kun je ook stemmen.

https://www.participatieprijs.nl/coldservice/

Deel bericht via:
Lees verder...

Persbericht – Coldservice neemt Nico van Dalen Transport over

Coldservice, Van Dalen Transport en NIBC bundelen krachten  

Coldservice versterkt logistieke dienstverlening met overname Van Dalen Koel- en Vriestransport

 

Het jonge Coldservice, opgericht in 2013 in Veghel, biedt complete dienstverlening voor het koelen, invriezen, verpakken, opslaan en vervoeren van temperatuurgevoelige producten. Tot haar klanten mag Coldservice onder andere Friesland Campina, Aviko en vele andere bekende voedselproducenten rekenen. Om aan de toenemende vraag van klanten te voldoen, heeft zij haar capaciteit de afgelopen jaren stevig uitgebreid. Met de overname van een locatie in Waalwijk in juni 2017 en de recente uitbreiding van de locatie in Veghel biedt Coldservice momenteel plaats aan ruim 80.000 pallets verdeeld over diverse locaties, en diverse temperaturen.

(meer…)

Deel bericht via:
Lees verder...

Coldservice zet zich in voor het goede doel!

Hallo lieve mensen, Ook dit jaar willen wij jullie op de hoogte brengen van onze December actie voor zowel de gezinnen als de voedselbank. HET IS WEER ZOVER: december staat weer voor de deur. Voor ons alle is dat een dure maand,stel je voor dat dit iedere maand zo is!! Daarom gaan wij weer met hart en ziel inzamelen voor zowel de voedselbank als gezinnen die daar helaas niet voor in aanmerking komen. Dit doen wij samen met onze collega’s van Coldservice, omdat wij van mening zijn dat er buiten Coldservice ook mensen zijn met een groot hart, sturen we deze mail toch maar even rond. Wat is de bedoeling: Wij gaan de maand december boodschappen inzamelen, Denk aan langhoudbare  levensmiddelen verzorgingsproducten en wasmiddelen. Als wij deze van jullie mogen krijgen maken we daar tassen van die we vervolgens naar de gezinnen gaan brengen. (Deze gezinnen mogen door jullie aanbevolen worden) De rest van de boodschappen zal naar de voedselbank gebracht worden. Gun jij deze mensen ook een Extra fijne kerst? Dan zien wij graag jullie boodschappen tegemoet. Voor vragen of eventueel gezinnen aanmelden kun je terecht bij Til 0646165541 of bij Jennifer 063008554. Via de mail ook de optie. Til@diepop.nl of jennifer@diepop.nl Denk er wel aan dat we een adres nodig hebben van het desbetreffende gezin. Deze gezinnen blijven indien gewenst Anoniem!! Groetjes Til en Jennifer #delengraag  #fijnekerst #voedselbank #helpmee #coldservice

Deel bericht via:
Lees verder...

Nieuws archief

Ga naar het nieuws archief om alle berichten te bekijken.